dijous, 31 de desembre de 2009

Les cabres salvatges

The Mountain Goats són un grup de Durham, Carolina del Nord. Bé, dir-ne grup és una exageració, perquè sense John Darnielle no serien res. En Darnielle és un tipus curiós. Té tot l'aspecte d'un professor despistat, encara que podria passar també per un oficinista qualsevol (amb tot el respecte pels oficinistes qualssevol), però no: ha fet d'infermer en un psiquiàtric, ha rentat plats en pizzeries... i, el més important, el 1991 va decidir de començar a gravar música i ho va fer. A casa. Guitarra acústica i radiocasset. Música casolana. Allò tan antic de prémer el botó de rec i començar a cantar. Això que els experts en diuen lo-fi. Des d'un bon començament, el que més destacava de les seves cançons era la capacitat d'en Darnielle per condensar en tres minuts petites històries quotidianes, crues, doloroses i iròniques. Una cruesa que, sovint, contrasta amb la serenor i, de vegades, fins i tot, l'alegria que transmet la música que trobem als seus darrers àlbums que són molt més accessibles que la seva producció inicial i, no cal dir-ho, absolutament recomanables. Tallahassee (2003), We Shall All Be Healed (2004), The Sunset Tree (2005), Get Lonely (2006), Heretic Pride (2008) i The Life Of The World To Come (2009) són unes obres tan magnífiques com poc conegudes per aquí. En Darnielle és una persona humil i no sabem si estaria d'acord amb tants elogis, però, sincerament, ens és igual.


Escolteu (si voleu) Romans 10:9 aquí.

4 comentaris:

F. Nogués ha dit...

No coneixia The Mountain Goats. Sonen prou bé. M'apunto el teu blog!

David ha dit...

No són gaire coneguts, és cert. Gràcies!

Joan Sol ha dit...

Art, literatura, bona música, sensibilitat, entrades interessants, suggerents i ben escrites... En definitiva, nous camins per descobrir i recórrer; i, tot plegat, un bon grapat de motius per seguir aquest blog.

Felicitats i bon any des de Premià de Mar.

David ha dit...

Moltes gràcies, Joan. Lamento no conèixer prou el món de la mar per poder valorar el teu blog com es mereix. Això sí: me'l llegiré per aprendre'n.

Bony any des de Sant Feliu de Llobregat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails

GIRONA

GIRONA