dijous, 18 de febrer del 2010

Operació SASSOHHKINTE: tot denunciant fraus històrics

Això potser us sorprendrà: Xècspir no va escriure Hamlet, King Lear o The Tempest. Ho sento però va ser en Francis Bacon. Ara ho entendreu. Resulta que, un bon dia, l'aristòcrata Bacon (1561-1626), es va inventar un codi binari compost per As i Bes. Una A és aaaaa i una B, aaaab. Si dividim les oracions en mots de cinc lletres i decidim que les majúscules són Bes i les minúscules As, obtindrem grups com els següents: baaaa=B o aaaaa=A, o sigui BA. Em seguiu, oi? Bé, doncs els Baconians (un grup de savis d'aquells que ja no en queden), gràcies a aquest codi, han descobert missatges secrets a les obres atribuïdes falsament a Xècspir. I ara la prova definitiva: SASSOHHKINTE. Dit així, res de res, però no ens precipitem. Si ordenem aquestes lletres (aleatòriament, és clar) ens surt SHAKS IS NOT HE («En Xecs no és ell»). Per tant, Bacon va escriure Romeo and Juliet i Macbeth. Ja som al cap del carrer. Sort que sempre hi ha algú que arriba més enllà que la resta de mortals.

8 comentaris:

digue'm ariadna ha dit...

... Jo em quedo amb les obres... tot i que fa temps, remenant, vaig trobar aquest link sobre el tema: The Shakespeare Question...

Clidice ha dit...

hahahahaha molt bona. La veritat és que sembla gairebé segur que algunes de les obres atribuïdes a en Guillem de can Xècspir no són d'ell, és l'eterna "qüestió shakesperiana", segons diuen els experts. Però la fórmula que tu exposes em sembla d'allò més delirant :D i divertida, no cal dir :D

Hasbarats ha dit...

Sí, sí, completament d'acord!!! Però això no és res: la derivada coaxial de la piràmide de Bleph (un monument secret que no puc fer públic) dividida per 1/1.000.000.000 de la distància entre Calahorra i la Lluna i dividida pel tamany en centímetres d'una part que no diré de la meva generosa anatomia dóna com a resultat el número del meu compte corrent de La Caixa de Girona. I això dóa molt molt rotllo!!! Igual algun al·lienígena em fa un ingrés còsmic, no?

David ha dit...

Em prenc els Baconians a broma, però és que ells mateixos s'ho busquen. Se'ls veu el llautó: en el fons aquests savis dubten de Xècspir perquè, segons ells, algú amb poca educació no podia escriure com ho va fer ell. L'arrogància i el prejudici els fa caure en el més gran dels ridículs.

fnogues ha dit...

Molt bona. El tema Xcspr dóna molt de joc, però.

David ha dit...

Moltíssim joc. I això només és la punta de l'iceberg.

GEMMA ha dit...

Carai, quanta criptografia!

David ha dit...

I aquesta criptografia és ben absurda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails

GIRONA

GIRONA