dimarts, 28 de setembre del 2010

Pèls, destrals i llibreries

De debò que no obtinc cap mena de plaer portant la contrària. Ni criticant. M’explico: les sèries. Es veu que n’hi ha de tots tipus i que la majoria són genials, però quan n’ensopego algun capítol, invariablement apareix un senyor ben vestit i normalment maduret que acompanyat d’una noia, normalment atractiva, recull un pèl del terra i l’introdueix curosament en una bosseta de plàstic. Després, un noi amb ulleres i cara de geni despistat analitzarà el pèl en un laboratori, mentre, a prop, un forense fa brometes enginyoses tot mirant-se, divertit, la destral que un cadàver esquarterat té clavada vés a saber on. El cas, sovint, s’embolica tant que cal fer aparèixer algun extraterrestre infiltrat que ajudi que l’espectador acabi l’episodi amb cara de juro-que-he-estat-concentrat-com-mai-però-em-sembla-que-ja-m'he-tornat-a-perdre-dec-ser-curt. I fins la setmana que ve.
Tant costa ambientar una sèrie en un lloc ben tranquil, per exemple una llibreria? Al senyor
Dylan Moran no li va semblar pas gaire forassenyat i li va sortir una de les sèries més divertides que he vist mai (entenent com a divertit tot allò que aguanta dignament la comparació amb L’escurçó negre). Cinc cèntims: Bernard Black odia la gent i odia vendre llibres, fuma com un carreter, llegeix i beu molt de vi, té una llibreria de segona mà i un ajudant mig hippy. La resta s’ha de veure.

11 comentaris:

Allau ha dit...

Me l'han recomanada vivament. És clar que tinc molt tracte amb bibliotecaris. Però jo també m'estimo més un llibre que un "marciano".

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Aquesta sèrie no la conec, però si no hi ha cops de puny, persecucions ni explosions m'interessa.

marta (volar de nit) ha dit...

Ostres, no tinc cap simpatia per les sèries ni per les destrals però aquesta sèrie que expliques sí que podria fer-me gràcia!!!!!!!!!!!!!

viu i llegeix ha dit...

he donat una ullada a la serie al iutub, i m'ha semblat genial. ja veig que m'hi entretindré

novesflors ha dit...

Sí, sembla una altra cosa. Aquesta no la conec però la descripció que has fet de les altres és total :)

Míriam ha dit...

I jo que amb el "juro-que-he-estat-concentrat-com-mai-però-em-sembla-que-ja-m'he-tornat-a-perdre-dec-ser-curt" em pensava que era sola!

digue'm ariadna ha dit...

... M'havien parlat d'aquesta sèrie i no hi havia manera de recordar el nom! M'han dit que està molt bé, com dius, serà qüestió de veure-la... Reconec, i ara puc semblar moltes coses, però, a part de L'escurçó negre, sèries d'altres formes de vida com El nan roig o el Dr.Who, o les formes alternatives dels Joves o L'imperdible Parker Lewis m'han marcat. No ho sé, potser un passat lligat a una bola de vidre, un planeta imaginari, un home de cordill i una cucafera, té molt de pes...
=:)

GLÒRIA ha dit...

Jo em perdo sovint tant a les series com a les pel·lícules -aquestes de pels i destrals o lladres i serenos-. Ara bé hi més d'una serie que m'ha enganxat de valent: Els Soprano, per exemple. Mad Men també té també molta grapa. Tindré en compte la que recomanes. La meva feblesa per les llibreries pot ser causa d'addicció.
Salutacions!

David ha dit...

Doncs et garanteixo que és una bona recomanació, Allau. De llibreters com aquest no n'hi ha gaires.

A veure, Sílvia, algun cop de puny hi ha, però dels que fan riure.

Jo crec que et podria agradar, Marta. A mi també em costa això de trobar alguna sèrie que em cridi l'atenció.

Viu i llegeix, espero que riguis, pel cap baix, tant com jo quan encara en torno a veure capítols.

Gràcies, Novesflors. És del milloret que he vist en mots anys.

Ho deuen fer expressament, oi, Miraculosa? Aquests guionistes...

Caram , Ariadna cites sèries que per mi són boníssimes. Encara recordo algun dissabte al matí rient com un boig amb L'imperdible Parker Lewis. Tens raó que totes tenen un punt surrealista i absurd encantador.

No he vist ni els Soprano (molta gent en parla molt bé), ni Mad Men, Glòria. Però venint de tu, provaré de solucionar aquesta mancança. Trobar una sèrie britànica ambientada en una llibreria és temptador, sí.

GLÒRIA ha dit...

Gràcies per la confiança, David però la meva opinió compataria ben poc. les dues series que t'esmento tenen un gran prestigi refrendat per públic i crítica. Ara bé, també podria ser que a tu no et fessin el pes...
On puc veure o adquirir Black Books?
Gràcies un cop més-

David ha dit...

Ui, a mi el prestigi de públic i crítica m'és bastant igual, Glòria. Mira, la sèrie de Black Books (les tres temporades) es poden adquirir a Amazon (http://www.amazon.com/Complete-Black-Books-Dylan-Moran/dp/B000TSTEPA/ref=sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1286042852&sr=1-1). No especifica si té l'opció de subtítols o no. Suposo que si l'encarregues en alguna botiga tipus FNAC te la poden fer arribar, també.
Al You Tube hi ha penjats molts capítols, alguns de sencers.
Espero haver-te ajudat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails

GIRONA

GIRONA