dimecres, 12 de maig del 2010

El ratolí de biblioteca

Carl Spitzweg. Der Bücherwurm (1850).

L'any 2008, la magnífica editorial italiana Adelphi va decidir d'il·lustrar la coberta de Mendel dei libri de Stephan Zweig amb una imatge (molt escaient) d'aquest quadre. Mendel el dels llibres és una obra molt breu protagonitzada per Jacob Mendel: l'home que coneix tots els llibres i a qui no li interessa el món perquè, per ell, tots els fenòmens de l'existència només esdevenen reals després de fusionar-se amb els caràcters d'impremta. Mendel és un bibliosauri que ens recorda Funes el memoriós i molts personatges literaris obsessionats i posseïts per la lletra.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

L'he llegit. David, és una petita joia literària.

Mireia (Racó Solsida)

David ha dit...

Oi que ho és? Del milloret de Zweig, per mi.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

David,
la meva llibreta d'endreces ja té un espai per aquest cas. Darrerament apunto el que cau per aquest blog, no fos cas que, perdut a la Làie o a la Central, m'oblidés d'alguna d'aquestes... així doncs, apunto aquesta.
I, quina imatge!

David ha dit...

Bé, del teu blog també me n'apunto unes quantes ben sovint. D'això es tracta, suposo, oi?
Salut, Àngel!

GEMMA ha dit...

Me l'apunto, gràcies David.

digue'm ariadna ha dit...

... L'editorial Alba el va publicar fa temps, conjuntament amb altres relats en una selecció i traducció de Genoveva Dieterich, Sueños olvidados y otros relatos. Un magnífic recorregut per la brillant narrativa de Zweig, des de 1900 fins 1929. Juntament amb Mendel, em van cativar Confusión de sentimientos i La colección invisible, tots tres exel.lents...

David ha dit...

De res, Gemma!

No en tenia ni idea, Ariadna. Potser és millor tenir els relats breus de Zweig en un sol volum que anar buscant-los d'un en un. Gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails

GIRONA

GIRONA