dilluns, 27 de maig del 2013

1984

Un dia parlava de les cobertes generalment horroroses que arreu protegeixen les flors del mal baudelairianes de la intempèrie. 1984 de George Orwell ha tingut una mala sort molt semblant: des de l'any de la seva publicació (1949) ha concitat una sèrie de nyaps visuals d'un mal gust difícil d'explicar. Un altre dels dubtosos honors d'aquesta novel·la és ser constantment citada des de posicions polítiques de tots colors. A Núvol són tan amables que han cregut convenient publicar un article meu que, més o menys, tracta sobre això. 

4 comentaris:

GEMMA ha dit...

He posat enllaç al Núvol, esperant també el teu projecte de publicacions. Sóc seguidora de les teves reflexions.

El missatger ha dit...

1984 convertida en obra pop.

Crec que a Núvol pots aconseguir més difusió pels teus articles sobre els clàssics de la literatura centreuropea, tan poc coneguda per aquestes contrades.

Salut!

Lior ha dit...

No et faci mandra aprofundir en el tema, la perversió del llenguatge. No només ens cal coneixement, diguem-ne, tècnic, el Know-How, sinó autoconeixement. Hi ha tanta gent dominada a contracor, conscient, però sotmesa a aquest us del llenguatge. De fet, certes alteracions quan sentim certs politicots i tertulians i articulistes ( sense immersions intereconòmiques, eh!)ens hauria de fer pensar, sembla que remouen fantasmes. El subconscient no els ha posat al seu lloc. El llenguatge pervers, doncs, té el terreny adobat.

David ha dit...

Moltes gràcies, Gemma. De projectes no en falten, t'ho asseguro. El que falta és temps, però tot arribarà.

1984 convertida en clixé. Núvol és una publicació molt interessant, espero poder col·laborar-hi més cops. Salut, Missatger!

És una llenguatge que de tan banal com és, o com ens l'han fet tornar, pot semblar innocu quan, de fet, és absolutament pervers. I no em fa pas mandra aprofundir-hi, simplement no tinc prou temps per fer-ho (si més no per traslladar-ho per escrit d'una manera més o menys entenedora).
Ah, ja he vist l'enllaç a Lo Pelat de Can Xamfrà que has posat a Can Lior! El nom m'ha fet riure molt, ja sabia jo que hauria d'haver posat una foto de quan era jove i formós.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails

GIRONA

GIRONA