diumenge, 23 de setembre del 2012

Dissonàncies estivals

Semblava que no pogués ser. Entremig del brogit incessant —ni la suposada buidor estiuenca és capaç de silenciar-lo— que regna sempre al poble on visc i camino (la contaminació de totxana, ciment i percentatges ha fet creure que és una ciutat, però una ciutat és una altra cosa), vaig sentir una música angelical, esmorteïda, familiar i arraconada: en un balcó minúscul, un home ni gran ni jove seia en una cadira; al seu davant, una tauleta i, sobre la tauleta, una màquina d’escriure. Per sort, la feina l’abstreia tant que no es va fixar en mi que, al mig del carrer, me’l mirava somrient, com un babau.
Des d’aquell dia, cada vegada que passo pel mateix lloc aixeco el cap, però res: ni home ni màquina. Tanmateix, mentre continuï havent-hi intèrprets de sonates tan aparentment dissonants, i facin servir aparells tan poc moderns, les coses no acabaran mai d’anar tan malament com ens volen fer creure.
 
Segur que Schönberg també escrivia a màquina

6 comentaris:

Míriam ha dit...

Cert és, David. I, malgrat tot, él món en el que vivim és millor que el dels nostres pares.

Lior ha dit...

Aquest havia de ser un apunt de la secció "antics contra moderns", on t'hauria pogut dur la contrària; ja em diràs que pot fer una màquina d'escriure al costat d'un Mac.
Però ens ho poses tan poèticament que, mira, no puc. La casa de muntanya és d'una sola planta i l'estudi dona al carrer; ja faig bé de baixar sempre les cortines, ja...

David ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
David ha dit...

Tu creus, Miraculosa? Comptat i debatut, estem millor? Jo no goso contestar. En algunes coses crec que sí, en d'altres no ho sé, i en d'altres crec que no.

Ja vaig comparar un màquina d'escriure i un ordinador, crec. Però deu ser fa molt de temps. Estèticament, la màquina d'escriure és infinitament superior al Mac i a qui vulguis, Lior...

Anònim ha dit...

Ostres, quina nostàlgia! Sóc ben capaç d'imaginar-me la teva emoció. I et diria que també la de l'intèrpret.

David ha dit...

Vaig estar a punt de, en arribar a casa, treure la màquina d'escriure portàtil que tinc guardada, sortir al balcó i començar a interpretar qualsevol allegro molto.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails

GIRONA

GIRONA